Računalništvo, telefonija
16.11.2004 12:46
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Analiza prometa spletnih strani

Podjetje Kreit je izdelalo spletno aplikacijo Naprej.com WebStat za analizo prometa spletnih strani in upravljanje oglaševalskih akcij. Primerna je za vsakega (zaenkrat le slovenskega) lastnika spletne strani, pa naj je to podjetje ali posameznik. Aplikacija ponuja izdelavo porocil o obnašanju obiskovalcev na uporabnikovih spletnih straneh, nakupovalnih navadah, pogosto obiskanih straneh, uporabljenih kljucnih besedah ipd. Namenjena je optimizaciji strani, izboljšanju marketinga in pridobivanju novih strank. Med drugim pomaga tudi pri odlocanju, v katere oglaševalske kampanje se splaca investirati in odgovori na vprašanje, kdaj se investicija v spletno oglaševanje povrne.

Uporabnik lahko po pristopu izbira med dvema paketoma, in sicer Standard ter Pro. Osnovna statistika obiskanosti, ki vkljucuje podatke o ogledih, obiskih, obiskovalcih, najbolj obiskanih straneh, iskalnikih in tehnologijah, je brezplacna in je vkljucena v paket Standard. Za podrobnejšo statistiko (podatki o vhodnih in izhodnih straneh, novih ter povratnih obiskovalcih, geografiji, kljucnih besedah ter frazah itd.), popoln dostop do Manager-ja, spremljanje ucinkov oglaševalskih kampanj na vec straneh hkrati ter dodatne možnosti, pa je na voljo paket Pro, po ceni cca. 133 SIT/dan.

Za uporabo aplikacije Naprej.com WebStat uporabniki ne potrebujejo strokovnega predznanja, saj je potreben le enkraten vnos podatkov, ki se potem uporabijo na vseh straneh, ki te podatke potrebujejo. Uporabniki tudi ne potrebujejo dodatne strojne opreme. Vsa tehnologija je že pripravljena pri ponudniku samem in jo lahko uporabijo kar takoj. Tudi vkljucitev v strani je enostavna. Po registraciji dobi uporabnik dostop do Naprej.com WebStat Managerja, v katerem nastavi vse potrebno in lahko takoj zacne slediti prometu svojih spletnih strani. Aplikacija je na voljo na naslovu www.naprej.com/webstat.


Prijavi napako v članku