Računalništvo, telefonija
06.09.2016 11:01
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali uganete državo z najboljšimi programerji sveta?

Najboljši programerji sveta živijo na Kitajskem!
Najboljši programerji sveta živijo na Kitajskem!

Zanesenjaki spletnega portala HackerRank so opravili obsežno raziskavo z namenom, da bi ugotovili, v kateri državi živijo najboljši programerji sveta. Študija, ki je zajemala več 100 tisoč programerjev širom sveta, je dejansko pokazala, v kateri državi najdemo najbolj kakovostne razvijalce programske opreme. Prvo mesto je presenetljivo zasedla Kitajska (100 točk), takoj za njo pa Rusija (99,9 točk). Tretje mesto z 98 točkami zaseda Poljska.

Študija zanesenjakov spletnega portala HackerRank je še pokazala, da imajo tradicionalno močne programerske države, kot sta na primer Združene države Amerike in Indija, relativno slabe razvijalce programske opreme. Ti državi sta se namreč uvrstili šele na 28. in 31. mesto. Čeprav so slovenski programerji cenjeni tako doma kot po svetu, žal niso bili uvrščeni na lestvico 50 držav z največjim deležem kakovostnih programerjev. To dejansko kaže na to, da bi moralo slovensko šolstvo vložiti nekaj več denarja in drugih virov v razvoj kakovostnih programerjev. Pomemben delež bi lahko k temu prispevale tudi slovenske programske hiše, in sicer s štipendijami.

Celotna študija zanesenjakov spletnega portala HackerRank je v angleškem jeziku dosegljiva na spletnem naslovu bit.ly/HackerRank-RN.


Prijavi napako v članku