Računalništvo, telefonija
21.06.2004 13:51

Deli z drugimi:

Share

Aldata Solution se seli v Pariz

Uprava podjetja Aldata Solution je sklenila, da bo sedež podjetja prenesla iz Helsinkov v Pariz, kar predstavlja logičen korak naprej v procesu internacionalizacije poslovanja.

Aldata Solution se je v zadnjih nekaj letih razvila v veliko mednarodno skupino, ki je v lanskem letu beležila 79 odstotkov prodaje izven Finske, prav tako pa je na Finskem zaposlenih le 23 odstotkov njenih strokovnjakov. Izjemna rast obsega poslovanja in potreba po nadaljnjem izpopolnjevanju vodstvene ekipe sta botrovali odločitvi po centralizaciji poslovnih procesov na enem mestu ter bliže mednarodnim partnerjem. Tako lahko vodstvo nudi boljšo in hitrejšo podporo svojim strankam, partnerjem, razvijalcem rešitev in podružnicam. Novi sedež podjetja Aldata Solution bo pripomogel k doseganju ambiciozno zastavljenih ciljev, povečal dobičkonosnost ter ustvaril dodano vrednost za svoje stranke in deležnike.

Na novi sedež podjetja se bodo preselili direktor, izvršni in finančni direktor, oddelek mednarodne prodaje in pravni oddelek. Vodstvo poslovnega okolja bo ostalo lokalno prisotno, saj je eden ključnih elementov Aldatine strategije omrežje močnih lokalnih partnerjev, posvečenih lokalni prodaji, razvoju, implementacijam in integraciji. Oddelek za korporativno komuniciranje ter odnose z vlagatelji bo ostal v Helsinkih, saj je približno 70 odstotkov delnic v lastništvu finskih inštitucij in posameznikov. Aldata Solution bo še naprej kotirala na helsinški borzi vrednostnih papirjev. Odprtje novega sedeža v Parizu je načrtovano za konec tretjega četrtletja letos.


Prijavi napako v članku