Računalništvo, telefonija
05.01.2017 11:55

Deli z drugimi:

Share

Acer Predator 21 X: Igričarski prenosnik z ukrivljenim zaslonom

Igričarski prenosnik z ukrivljenim zaslonom Acer Predator 21 X igričarje zagotovo ne bo pustil hladne!
Igričarski prenosnik z ukrivljenim zaslonom Acer Predator 21 X igričarje zagotovo ne bo pustil hladne!

Ljubitelji računalniških iger v zadnjem času vse bolj prisegajo na ukrivljene zaslone, saj je uporabniška izkušnja precej boljša kot pri običajnih zaslonih. Ob gledanju na ta zaslon je namreč na sredini naša oddaljenost od sredine do stranic skorajda enaka. Ukrivljenost je namreč podobna naravni ukrivljenosti oči, zato nas svet na zaslonu popolnoma posrka vase. Večja sta tudi kot gledanja in občutek globine, kar ustvarja skorajda tridimenzionalni učinek, to pa je še najbolj opazno pri prvoosebnih igrah, kot so dirkalne igre, igre s simulacijo letenja in strelske igre.

Da bi prednosti ukrivljenega zaslona lahko uživali tudi ljubitelji računalniških iger, ki uporabljajo prenosnike, je podjetje Acer ponudilo v prodajo prenosni računalnik Predator 21 X. Ta je namreč opremljen s kar 53,3-centimetrskim (21-palčnim) zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.080, ki zagotavlja frekvenco osveževanja do 120 hercev in podpira tehnologijo G-Sync podjetja Nvidia. Za optimalno pogajanje tudi grafično najzahtevnejših iger sta na voljo še Intelov procesor Core i7 7820HK družine Kaby Lake z možnostjo navijanja in zmogljiva grafična kartica Nvidia GeForce GTX 1080.

Za optimalno hlajenje vročih komponent skrbi kar pet zmogljivih ventilatorjev s tehnologijo AeroBlade, medtem po pred nadležnim prahom varuje sistem Acer Dust Defender. Tu najdemo še 64 gigabajtov sistemskega pomnilnika DDR4-2400, terabajt prostora za shranjevanje podatkov in vrhunsko mrežno kartico Killer DoubleShot Pro. Da je igričarska izkušnja popolna, pa je poskrbljeno še z vrhunskim zvočniškim sistemom in seveda profesionalno zvočno kartico.

Ker prenosni računalnik Acer Predator 21 X ponuja najboljše komponente, ki so trenutno naprodaj na trgu, je temu seveda primerna tudi maloprodajna cena. Za nakup prestižnega prenosnika bo namreč v evropskem prostoru potrebno odšteti kar okoli 10.000 evrov.


Prijavi napako v članku