Računalništvo, telefonija
03.08.2020 07:00
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

A1 ukinja popust na eRačun

Z naslednjim mesecem, natančneje z 1.9. bo A1 ukinil svoj popust na naročnino, katerega so uporabniki lahko pridobili tako, da so spremenili način dostave računov iz domačega naslova na e-poštni naslov v digitalni obliki.
A1 ukinja popust na eRačun
A1 ukinja popust na eRačun

Seznam, na katerih paketih bo A1 ukinil svoj popust na eRačun, je objavljen na povezavi -> https://www.a1.si/documents/10179/0/Seznam+paketov.pdf

Kot je razvidno iz seznama, bodo ukinili popust na vseh trenutnih aktulanih paketih A1 GO!.

Kljub dejstvu, da se popust ukinja, A1 za zdaj še vedno na svoji spletni strani oglašuje omenjeni popust poleg dodatnega popusta v višini 2 € za uporabnike fiksnih storitev A1.

Zakaj se popust ukinja? Pri A1 so za Uporabno stran izdali naslednjo izjavo: “Popust ukinjamo, ker digitalno poslovanje postaja standard in vse bolj nadomešča papirnato. Digitalno poslovanje je bolj enostavno, varno, pregledno in okolju prijazno. Naročnina vašega mobilnega paketa se z ukinitvijo mesečne ugodnosti za eRačun tako zviša za 1 € / mesec.”

Uporabniki pa imajo vseeno pravico do odstopa od naročnine brez odpovednega roka in brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja.

“Skladno z 129. členom ZEKom-1 imajo uporabniki v primeru enostranske spremembe pravico do odstopa od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. Seveda pa je treba izpolniti vse dogovorjene pogodbene obveznosti, od plačila zapadlih in neplačanih obveznosti do vračila prejetih ugodnosti (npr. pri vezavi). Uporabniki, ki so na vezavo kupili mobilno napravo in je še niso v celiti odplačali imajo na voljo možnost, da opremo obdržijo in odplačajo sorazmerni delež celotne vrednosti opreme ali pa da opremo vrnejo v stanju, v kakršnem so jo prejeli in plačajo uporabnino. A1 Slovenija pa kupcu vrne kupnino.”


Prijavi napako v članku