Računalništvo, telefonija
12.12.2017 19:00

Deli z drugimi:

Share

9 najbolj nevsakdanjih daril za vaše kosmate prijateljčke

9 najbolj nevsakdanjih daril za vaše kosmate prijateljčke
9 najbolj nevsakdanjih daril za vaše kosmate prijateljčke

Hišni ljubljenčki so v zadnjih letih postali mnogo več kot zgolj živali, ki jih imamo ljudje v hišah ali stanovanjih. Postali so prava obsesija, za katere ljudje včasih prestopimo meje normale. Za vas smo pripravili seznam 9-ih daril, ki jih lahko podarite vašim ljubljenčkom ob prihajajočih praznikih. Kot smo zapisali že v naslovu, gre za ne najbolj vsakdanja darila, ki že morda spadajo v to kategorijo, “ko prestopimo mejo”.

Pets After Rapture

Tako kot lahko najamete varuško za vaše otroke, lahko s storitvijo Pets After Rapture v ZDA najamete “varuško” za vašega kosmatinca, ko recimo odidete na dopust ali vas enostavno ni doma. Storitev deluje tako, da na spletu izpolnite obrazec in eden od izurjenih zaposlenih je potem dodeljen kot skrbnik hišnega ljubljenčka. Standardna oskrba stane $10 na mesec, medtem ko premium paket stane $15.

Petsies

Je vaša ljubezen do hišnega ljubljenčka dovolj velika, da si želite njegovo plišasto kopijo? Za to ne potrebujete znanstvenega kloniranja, temveč lahko na spletni strani Petsies naročite plišasto kopijo vašega mačka, psa ali katerekoli druge živali. Zagotovo ena od igrač, ki ni najbolj vsakdanja, vendar pa naj dodamo še to, da so plišasti dvojniki precej dragi, namreč začetna cena je okrog 200 ameriških dolarjev. Cena pa se potem naprej spreminja, odvisno od tega, kako realistično si želite vašo igračo.

Licki Brush

Zakaj ne bi lizali vaše mačke kot mačka? S posebnim silikonskim jezikom Licki, je to odslej mogoče. Mačke se med seboj ližejo, saj si tako izkazujejo socialno pripadnost. Prav tako se na tak način povezujejo z ljudmi. Licki Brush je mehak, silikonski jezik, s katerim boste vaši mački nudli ugodje njenega življenja. Na sliki lahko vidimo, da zgleda vse skupaj precej bizarno kajne? Licki Brush se v temi celo sveti, na spletu pa je na voljo za $25.

BrilliantPad

Idealno darilo za vse kužke, ki ne uspejo priti ven do svoje potrebe. Glavna naloga te “brilijantne stiskalnice” je, da iztrebke vaših kužkov stisne in jih avtomatsko zapečati v vrečki. Napravo bi lahko poimenovali tudi “samodejna čistilna naprava” za kakce kužkov. BrilliantPad je začel na platformi Indiegogo, kjer so uspeli zbrati več kot 100.000 ameriških dolarjev preden se je proizvodnja sploh začela. Na spletu je naprava na voljo za $150.

Hasbro Companion Pet

Veliko ljudi si močno želi hišnega ljubljenčka, vendar jim okoliščine to enostavno ne dopuščajo. Podjetje Hasbro je poskrbelo za takšne primere z robotskimi psi in mačkami. Companion Pets so po izgledu zelo resnični, prav takšni so tudi na dotik in se tudi oglašajo kot prave mačke in psi. Kužki stanejo 120, mačke pa 100 ameriških dolarjev. Po podatkih podjetja si te živali najpogostje umislijo starejši ljudje, ki so osamljeni in nimajo pogojev za prave hišne ljubljenčke.

Cat Wine

Ja prav ste prebrali, “mačje vino”. Nekaj kar se je začelo kot čuden japonski hobi vinarjev, je sedaj v ZDA na voljo za prodajo. V resnici lahko v spletni trgovini Appolo Peak kupimo “mačje vino” za $11 na steklenico. Ko smo prej govorili o prestopanju meja, je tukaj dokaz, da ljudje resnično včasih izgubimo stik z realnostjo. “Mačje vino” naj bi bilo za mačke celo koristno, saj vsebuje snovi, ki jih veterinarji že tako dodajajo prehrani.

Tindog

Tinder za pse in ljudi, ki pse imajo. Če ste že kdaj uporabili Tinder, potem veste, kako se aplikacija uporablja. Edina razlika je, da v priemru Tindoga iščete partnerje za svoje kužke. V resnici je namen aplikacije ta, da med seboj poveže ljudi, ki razmišljajo podobno in jih druži ljubezen do kužkov, torej lahko brez težav preskočite del, ko se je potrebno ukvarjati s psi in se raje posvetite lastnikom/cam. Aplikacija je na voljo tako za Android kot tudi za iOS.

Alexa Meow! sposobnost

Hišnim ljubljenčkom hitro postane dolgčas, ko se nekdo z njimi ne ukvarja. Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da se mačko ali kužka pustili doma in ko ste se vrnili skorajda doživeli srčni zastoj, saj vam jo je vaš hišni ljubljenček pošteno zagodel kajne? Alexina sposobnost Meow! bo z vašo mačko komunicirala tako dolgo, dokler ji to ne boste prepovedali. Vsakič, ko bo vaša mačka mjavknila, Alexa odgovori s prikrojenim “mjav” odzivom. To sposobnost lahko najdete v Alexini trgovini. Morda se vam to zdi poceni rešitev za tiste, ki se jim ne da ukvarjati s svojo mačko, vendar pa je vseeno boljša izbira kot pa uničeni kavč ali prevržene rože.

Human-to-Cat prevajalnik

Vsi si verjetno želimo razumeti jezik živali, še posebej kužkov in muc, ki so najpogostejše domače živali. Včasih se nam zdi, da nekaj malega le razumemo, ko nam naše mačke mjavkajo, ampak le redko imamo prav in se dejansko razumemo. Human-to-Cat prevajalnik je aplikacija, ki skuša mačji jezik prevesti v našega, človeškega. Aplikacija, ki je nastala po okriljem Electric French Fries, posluša vsak zvok, ki ga proizvede mačka ter skuša ugotoviti, kaj se dogaja v tej majhni, puhasti glavi. Pa Human-to-Cat dejansko deluje? Seveda, ne! Je pa aplikacija brezplačna in jo lahko brez težav uporabite kot dobro potegavščino za prijatelje.

Ne glede na to, ali se boste za katero od daril odločili, ali pa ste se ob prebiranju članka zgolj cinično nasmihali, je zgornji seznam lahko majhna pomoč pri izbiri daril za največje ljubitelje kosmatih prijateljev. Nekatere so nekoliko bolj čudne od drugih, so pa zato vse po svoje unikatne in zabavne. S tem, ko kultura hišnih ljubljenčkov postaja vse bolj vseprisotna, ljudje pa smo za živali pripravljeni iti vedno dlje, ustvarjalci takšnih in podobnih naprav, aplikacij in igrač postajajo vse bolj ustvarjalni in hkrati tudi precej čudni. Včasih so bili psi privezani na dvorišču in so si kar sami poiskali igrače, danes pa imajo psi tudi svoje sobe, postelje, igrače, posebno hrano, diete, vadbe in še bi našla kakšna skrajnost.


Prijavi napako v članku