Računalništvo, telefonija
24.12.2017 18:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

12.000€ za 8 kilometrov

Uber je tokrat spet presenetil enega izmed njegovih uporabnikov v Kanadi. Tokrat je za nekaj več kot 8 kilometrsko vožnjo zaračunal okrog 12.000€.
Napake pri Uberju več kot naključne
Napake pri Uberju več kot naključne

Tokrat je presenetilo enega izmed uporabnikov, ki je za približno 8 kilometrsko vožnjo po centru mesta v Kanadi odštel kar 12.000€ za vožnjo, ki bi na kilometer v času prometne mrzlice morala znašati od 12 do maksimalno 16 kanadskih dolarjev.

Uber je sprva pri ceni vztrajal in da je upravičeno zaračunana, ter da uporabnik nikakor ni upravičen do vračila denarja, vendar so svoje mnenje kar hitro spremenili in se opravičili za napako, ter povrnili celoten strošek.

Cena je bila tako za več kot 1000x večja od normalne. V splošnem pomenu, bi bilo ceneje kupiti nov avto in vožnjo opraviti samostojno, kot pa da bi se zapeljali z Uberjem.

V objavi za javnost se je Uber le opravičil za nevšečnost in povedal, da so uporabniku vrnili celoten strošek.

Zavedamo se za napako in uporabniku povrnili celoten strošek. Iskreno se opravičujemo uporabniku za povzročene nevšečnosti. V sistemu imamo tudi varnostne mehanizme, ki naj bi to preprečili, zato še raziskujemo, kaj je šlo v tem primeru narobe.”


Prijavi napako v članku