Računalništvo, telefonija
29.03.2017 13:39
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

3TS Capital Partners z večmilijonsko investicijo v podjetje Parsek in zaposlovanje IT strokovnjakov

3TS Capital Partners z večmilijonsko investicijo v podjetje Parsek in zaposlovanje IT strokovnjakov
3TS Capital Partners z večmilijonsko investicijo v podjetje Parsek in zaposlovanje IT strokovnjakov

Parsek (parsek.com), mednarodno priznan ponudnik spletnih platform za integracijo in medsebojno povezovanje zdravstvenih rešitev, je danes predstavil vsebino in namen investicije, pridobljene s strani 3TS Capital Partners – vodilnega evropskega upravljalca skladov tveganega kapitala na področju razvoja tehnologij.

Parsek, mednarodno priznan ponudnik spletnih rešitev in digitalnih orodij za zdravstvo, je danes predstavil finančno investicijo, ki jo je pridobil s strani vodilnega evropskega sklada tveganega kapitala za visokotehnološka podjetja, 3TS Capital Partners.

“Namen investicije je dodatno spodbuditi mednarodno prisotnost Parseka na ciljnih trgih, okrepiti aktivnosti produktnega razvoja in razviti organizacijske funkcije, ki bodo zagotavljale hitro rast poslovanja. Skupaj z investitorjem smo zastavili in implementirali zelo podroben načrt porabe sredstev, namenjenih dodatnemu zaposlovanju produktnih strokovnjakov na sedežu podjetja v Ljubljani in vzpostavitvi neposredne prisotnosti na EMEA trgih, kjer Parsek že uspešno posluje prek poslovnih partnerjev (Nemčija, Avstrija. Švica, Francija in Italija, Velika Britanija, Irska in Bližnji vzhod)” je povedal Janez Bensa, CEO in partner.

Gašper Čehovin, COO in partner v podjetju Parsek pa je dodal: “Leta 2012 je Parsek pričel implementirati zelo agresivno nišno strategijo, s katero smo naslovili potrebe digitalizacije zdravstvene panoge. Po prvih referenčnih namestitvah je naš produkt Vitaly zdravstveni portal (www.vitaly-portal.com) Cisco umestil na svoj globalni cenik.”

Investitorja so prepričali trije ključni dejavniki:

  1. Ambicija investiranja v perspektivno panogo eHealtha/mHealtha.
  2. Parsekov učinkovit poslovni model in kakovostna prisotnost na največjih EMEA trgih, tako preko partnerske mreže kot realiziranih referenc.
  3. Tržno zelo zaželen produkt Vitaly, ki je nastal kot plod dolgoletnih izkušenj na področju digitalne transformacije različnih industrij, kjer je Parsek pustil svoj neizbrisen pečat.

“Zavedamo se kompleksnosti izziva digitalne transformacije v zdravstvu, saj trenutno sodelujemo že s tretjim inštitutom specializiranim na področju poslovnega modeliranja na izbranem področju. Po uspešnem sodelovanju z Inštitutom za Ekonomska Raziskovanja v Ljubljani, smo sedaj močno povezani s strokovnjaki enega najbolj eminientnih inštitutov, to je Fraunhofer FOCUS iz Berlina”, je povedal Gašper Čehovin.

“Vitaly zdravstveni portal je bil že od samega začetka oblikovan s pomočjo znanja in izkušenj zdravnikov, pri čemer v ospredje vedno postavlja uporabnika rešitve. Platforma ima ključno vlogo pri povezovanju in integraciji bolnišnic, zdravnikov, ponudnikov oskrbe, rehabilitacijskih centrov, zdravstvenih zavarovalnic, ponudnikov zdravstvenih storiter ter seveda pacientov oziroma uporabnikov. Ponuja širok nabor funkcionalnosti kot so e-zdravstvena kartoteka, e-naročanje, digitalna komunikacija z zdravniki in oskrbnimi delavci, spremljanje vitalnih znakov na daljavo, e-recept, video pregledi, načrti oskrbe, zdravstveni vprašalniki, napredna analitika in še več”, je dodal Janez Bensa.


“Parsek je stabilno in uspešno tehnološko podjetje z zanimivim potencialom za rast na globalni ravni. Inovativna platforma, ki so jo razvili, pomaga deležnikom v zdravstvu izboljšati njihove interakcije s strankami in pacienti, digitalizacijo procesov, nižje stroške storitev, povečanje učinkovitosti in dvig konkurenčnosti, hkrati pa zagotavlja bolj celovito in povezano izkušnjo za pacienta. Veselimo se sodelovanja in aktivne podpore Parsekove nadaljnje rasti,« je komentiral Svetoslav Stefanov, investicijski direktor pri 3TS Capital Partners.

“Naše poslanstvo je izboljšati zdravje in življenje ljudi z omogočanjem učinkovitega, uporabniku prijaznega in integriranega sodelovanja med deležniki zravstvenega ter oskrbnega ekosistema. Vitaly zdravstveni portal omogoča digitalno transformacijo izvajalcev zdravstvenih in oskrbnih storitev, zdravstvenih zavarovalnic ter jim omogoča, da zagotavljajo končnim uporabnikom bolj dostopne storitve. Veseli smo trenutne naložbe in veselimo se aktivnega partnerstva z našimi vlagatelji, ki bo omogočila nadaljnjo širitev Parseka, ” je ob predstavitvi investicije zaključil Janez Bensa, CEO Parseka.


Prijavi napako v članku