Računalništvo, telefonija
18.07.2017 11:55

Deli z drugimi:

Share

31. julija bo nedvomno velik dan za ljubitelje Nokie!

Konec junija naj bi bilo pametni mobilni telefon Nokia 8 mogoče naročiti tudi pri nas.
Konec junija naj bi bilo pametni mobilni telefon Nokia 8 mogoče naročiti tudi pri nas.

Podjetje Nokia se je na začetku letošnjega marca vrnilo na trg mobilne telefonije s kar tremi pametnimi mobilnimi telefoni (Nokia 3, Nokia 5 in Nokia 6), ki temeljijo na osnovi operacijskega sistema Android. Ker je povpraševanje po novincih preseglo tudi najbolj optimistične napovedi, ne preseneča, da bo kmalu na vrsti novi model. Tu bo šlo za pametni mobilni telefon Nokia 8, novico o tem pa je javnosti razkril pisec spletnih dnevnikov Roland Quandt, ki velja za enega najbolj zanesljivih virov informacij na področju mobilne telefonije.

Kot vse kaže bo težko pričakovani pametni mobilni telefon Nokia 8 za evropski trg predstavljen že 31. julija, končni kupcem pa bo na voljo za okoli 600 evrov. Novost nastaja pod oznako TA-1004, njegova zmogljivost pa bo zlahka prepričala tudi najzahtevnejše, saj jo bodo inženirji opremili s procesorjem Snapdragon 835. Iz doslej znanih podatkov je še razvidno, da bo pametni mobilni telefon Nokia 8 opremljen s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika (omenja se celo osem gigabajtov sistemskega pomnilnika, a je manj verjetno), za shranjevanje podatkov pa naj bi bil na voljo vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti prostora. Naprava naj bi omogočala celo sočasno uporabo dveh telefonskih kartic SIM, ohišje pa bo na voljo v modri, srebrni, zlati in bakreni barvi.

Iz dosedanjih spletnih govoric je še razvidno, da naj bi pametni mobilni telefon Nokia 8 razpolagal z visokokakovostnim zaslonom s 13,5-centimetrsko oziroma 5,3-palčno diagonalo in ločljivostjo QHD. Tu naj bi našli celo dvojni digitalni fotoaparat s slikovnima tipaloma ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk.


Prijavi napako v članku