Računalništvo, telefonija
21.04.2007 19:27
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

20-letnica SRC.SI

SRC.SI je uspešno zaključil poslovno leto 2006, v katerem je v skupini dosegel 38,7 milijonov evrov skupnih prihodkov, od tega se je delež storitev povečal na 60 odstotkov. Nadaljevala se je tudi rast števila zaposlenih, tako je bilo ob koncu leta v SRC.SI 326, v skupini podjetij pa že preko 430 visoko usposobljenih strokovnjakov, ki imajo skupaj čez 1.000 certifikatov z različnih področij.

Za leto 2007 napovedujejo ponovno dvoštevilčno rast prihodkov in 50 novih delovnih mest v skupini podjetij. Prav tako so možne nove akvizicije in s tem potencialna širitev na nove trge v jugovzhodni Evropi. Tudi v tem letu bo poseben poudarek na vlaganju v znanje zaposlenih, še posebej na področjih BI (poslovno obveščanje), ERP (poslovni informacijski sistemi), CRM (upravljanje odnosov s strankami) in BPM (upravljanje s poslovnimi procesi).

Ob 20-letnici podjetja so se v SRC.SI odločili za donacijo Botaničnemu vrtu Ljubljana. Odločitev za donacijo v višini 5.000 evrov temelji na podobni viziji, saj tako SRC.SI kot Botanični vrt na prvo mesto postavljata znanje svojih strokovnjakov. Botanični vrt Ljubljana je s svojimi 197 leti delovanja najdlje delujoča ustanova v Sloveniji in je tako edini še ohranjeni »spomenik« iz časa Ilirskih provinc na področju JV Evrope.


Prijavi napako v članku